De Kraal & Mineraal - Nieuws

De Kraal en Mineraal en social media

Internet is tegenwoordig voor veel mensen een belangrijke bron van informatie. Als je wilt dat mensen je winkel weten te vinden, helpt het om ook op het web aanwezig te zijn. Dit betekent niet alleen een webpagina en webshop, maar ook allerlei vormen van social media zoals bijvoorbeeld facebook en twitter. Dit kost natuurlijk wel wat tijd, maar het biedt ons ook unieke kansen en het is bovendien erg leuk!

Op dit moment heeft de Kraal en Mineraal een facebook pagina, een instagram account en een twitter account. Van die drie media gebruiken wij vooral facebook en instagram. Het ligt voor de hand om social media te gebruiken als informatie kanaal. Het geeft je een platform om je producten te etaleren en interessante informatie aan te bieden. Het is dan ook wel heel leuk om producten waar wij trots op zijn eens extra onder de aandacht te brengen op bijvoorbeeld instagram. Toch vind ik dat niet de leukste kant van social media. Het leukste is natuurlijk dat mensen ook met ons in contact kunnen komen. Het heet tenslotte niet voor niets social media. Het is voor mensen een makkelijke en laagdrempelige manier om ons vragen te stellen over uiteenlopende zaken.


Zo kregen wij bijvoorbeeld laatst een mailtje van een meisje dat een spreekbeurt over edelstenen ging houden en vroeg of wij nog wat extra informatie hadden. Op twitter vroeg iemand of wij de namen van een aantal stenen die ze had kenden. Met behulp van een foto hebben wij haar toen een eind op weg kunnen helpen. De kans om met mensen contact te hebben en antwoord te kunnen geven op vragen maken social media voor mij erg leuk en waardevol. Mocht je dus een vraag voor ons hebben, laat het ons weten!